Dertigers

Je begint het plezier dat je als twintiger had - feest vieren, zonnen, drinken en roken - te zien aan je huid. Je huid verandert en begint dunner te worden, waardoor ze kwetsbaarder wordt voor de omgeving. Dit is ook de periode waarin je je carrière uitbouwt en kinderen grootbrengt. Daardoor kan je huid de nadelen ondervinden van te weinig slaap en toegenomen stress.
 
Op dat moment beginnen de eerste rimpels zich te vormen; de huidcellen verliezen stilaan hun elasticiteit, de huid verliest vocht en het huidoppervlak droogt uit. De celvernieuwing vertraagt en je teint wordt valer en oneffen. Je kunt stilaan lichte rimpels op het voorhoofd, lachlijntjes, kraaienpootjes en wallen onder de ogen krijgen. Om deze verouderingsverschijnselen weg te werken, zou je je huidverzorgingsgewoontes moeten aanpassen en hydraterende dag- en nachtcrème met hogere dosissen vitamine A en antioxidanten moeten gebruiken. Je kunt ook best de nadruk leggen op beschermende huidverzorging overdag en daarvoor zonbescherming met een breed spectrum aanbrengen.
 
Vrouwen hebben de pech dat hun hormoonspiegel voortdurend schommelt van de puberteit tot de menopauze. De gevoeligheid van de huid aan deze hormonen verschilt enorm van persoon tot persoon en in het slechtste geval kunnen opstoten van puistjes voor, tijdens en na elke menstruatie plaatsvinden. Producten van het β-Active gamma kunnen hierbij helpen.