Twintigers

Dit zijn de gloriejaren. Je huid is op haar mooist, veerkrachtig en elastisch. Maar, hoewel je bijna geen rimpels hebt, is dit de periode waarin ouderdomsverschijnselen stilaan de kop opsteken. Als je je huid tijdens je kindertijd of adolescentie niet verzorgd hebt, dan is het van essentieel belang dat je dat nu doet om er de komende jaren de vruchten van te plukken.
 
In je twintigers is je huid gewoonlijk stevig en mooi elastisch. Ze vertoont heel weinig kraaienpootjes of rimpels. Hoewel sommige mensen donkere vlekken op hun huid hebben, is de teint over het algemeen egaal. De eerste tekenen van huidveroudering laten zich zien in de tweede helft van de twintiger jaren, afhankelijk van het huidtype (hoe lichter je huid is, hoe waarschijnlijker je het verouderingsproces vroeger zult merken). Je zult dit zien rond je ogen en lippen, vooral als je rookt of als je huid vaak te lang aan de zon blootgesteld werd.
 
Van de leeftijd van twintig tot dertig jaar hebben de meeste mensen een relatief mooie huid en denken weinig mensen eraan om de strijd tegen huidveroudering, beschadiging door de zon of huidkanker aan te gaan. Dit is vaak de periode waarin activiteiten buitenshuis hoog op de agenda staan en men zich vrij vaak blootstelt aan de zon. Men zou de regel "veilig zonnen" met voldoende tijd om een goed niveau aan vitamine D te produceren (20 minuten) moeten toepassen en zowel zonnebrand als overdreven blootstelling aan ultravioletstralen moeten vermijden.
 
Om de zichtbare gevolgen van huidveroudering uit te stellen, moet je huidverzorgende producten met vitamine A en antioxidanten gebruiken. Je brengt het best dagelijks zonbescherming met een breed spectrum aan, zowel in de zomer als in de winter. Je zou minstens één keer per maand een gelaatsbehandeling van Environ met het Ionzyme DF apparaat, dat zowel iontoforese als sonoforese combineert, moeten laten doen en de verzorging van je ogen en lippen moet deel uitmaken van je dagelijkse routine.
 
Huidverzorging begint en eindigt ook niet met de huid van je gelaat. Lichaamsverzorging is even belangrijk om er jeugdig te blijven uitzien. Als je voor je lichaam zorgt, krijg je niet alleen een gezondere, mooiere huid, maar vele lichaamsbehandelingen elimineren schadelijke toxines en stimuleren de bloedsomloop, wat de algemene gezondheid bevordert.