Alpha Hydroxy Zuren


Alpha Hydroxy Zuren, ook gekend als fruitzuren, zijn natuurlijke, organische zuren.
Environ gebruikt glycolzuur en lactaatzuur. Glycolzuur komt van suikerriet en lactaatzuur van melk.
Glycolzuur heeft de kleinste moleculaire structuur en kan daarom het diepst in de huid dringen. Maar in tegenstelling tot  glycolzuur, maakt lactaatzuur een belangrijk deel uit van onze normale fysiologie en van onze huid, haar, bloed, spieren en andere organen. Het menselijk lichaam produceert ongeveer 120 gram lactaatzuur per dag. Daarom is lactaatzuur het belangrijkste  AHA.  
 
Deze AHA’s worden in eerste instantie aan het Environ huidverzorgingsprogramma toegevoegd om de opname van de vitaminen door de huid te bevorderen. Tegelijkertijd helpen ze huidveroudering te bestrijden.

 
  • AHA’s stimuleren de natuurlijke afschilfering (exfoliatie) van de dode hoorncellen op de huid. Ze lossen de alkalische verbindingen tussen de cellen op, waardoor deze cellen gemakkelijker afschilferen. Bij gevolg wordt de hoornlaag compacter en gladder.
  • Ze stimuleren de groei van gezonde cellen, terwijl ongezonde cellen selectief verwijderd worden.
  • Hoe gezonder de huid, hoe meer waterdicht ze is. Er is dus minder vochtverdamping en de hydratatie van de huid verbetert.
  • AHA’s stimuleren de fibroblasten om meer collageen aan te maken waardoor rimpels vervagen.
  • Onregelmatige pigmentatie kan verminderen door het gebruik van AHA’s, maar dit effect is minder intens dan bij gebruik van vitamine A.
  • AHA’s verbeteren de natuurlijke zuurmantel, waardoor vitaminen beter kunnen inwerken. 
AHA’s zijn dus aangewezen voor de behandeling van huidveroudering, droge, schilferige huid, verdikking van de huid, verstoppingen van de poriën, pigmentvlekken.
 
Zijn AHA’s een alternatief voor vitamine A?
Veel effecten van AHA’s zijn zeer gelijkaardig aan de werkingen van vitamine A. Daarom denkt men vaak dat het gebruik van AHA een alternatief is voor vitamine A. Dit is niet waar. Vitamine A werkt op het DNA, zuren niet. Het feit dat ze op twee verschillende vlakken werken, is een goede reden om ze te combineren om het beste resultaat te bekomen.

 

Dit kan ook interessant voor je zijn...


Alpha Hydroxy Cream
Alpha Hydroxy Cream
Alpha Hydroxy Gel
Alpha Hydroxy Gel
Alpha Toner Forte
Alpha Toner Forte
Alpha Day Lotion SPF 15
Alpha Day Lotion SPF 15
Derma-Lac Lotion
Derma-Lac Lotion