Peptiden


Een peptide is een molecule die bestaat uit een korte keten van aminozuren. Een peptide onderscheidt zich van een eiwit door het geringe aantal aminozuren in de molecule, maar kan zelf dienen als bouwsteen voor een eiwit. Peptiden worden in categorieën ingedeeld volgens hun lengte (het aantal aminozuren): dipeptiden (2 aminozuren), tripeptiden (3), tetrapeptiden (4), pentapeptiden (5) etc.  Peptiden spelen een belangrijke rol bij de celcommunicatie. Afhankelijk van de soort peptide kunnen ze de collageenproductie stimuleren of spiercontractie reduceren. Voor een doeltreffender resultaat combineert Environ de peptiden altijd met vitamine A.
 
Matrixyl® 3000 (Palmityol Tetrapeptide-7 + Palmitoyl Oligopeptide)
Matrixyl® 3000 is een synthetische combinatie van 7 natuurlijke aminozuren die het verouderingsproces afremmen.
Naarmate de huid ouder wordt, vermindert de hoeveelheid collageen- en elastinevezels in de huid. Dit zijn eiwitten, aanwezig in de lederhuid, die zorgen voor de stevigheid en de soepelheid van de huid. Matrixyl® 3000  stimuleert het DNA in de fibroblasten om collageen type I en III en elastine aan te maken. Op die manier wordt de huid steviger en vermindert de diepte van de rimpels.
Dermaxyl® (Palmitoyl Oligopeptide + Ceramide 2)
Dermaxyl® is een combinatie van 6 aminozuren die van nature aanwezig zijn in het lichaam en daardoor zo goed als geen allergische reactie kunnen veroorzaken.  
Dermaxyl® verbetert de hydratatie van de huid door de ceramidenactiviteit in de huid te stimuleren. Ceramiden zijn lipiden (vetstoffen) die van nature in de huid aanwezig zijn. De substantie tussen de hoorncellen bestaat hoofdzakelijk uit ceramiden die zorgen voor een goede waterhuishouding door vochtverdamping te voorkomen. Bij een temperatuur onder 8° maakt de huid minder ceramiden aan. De natuurlijke, beschermende laag van de huid reduceert tot de helft. Hierdoor kan vocht gemakkelijker verdampen en is de huid minder goed beschermd; de huid wordt droog.
Dermaxyl® helpt DNA beschadiging te voorkomen en door zon beschadigde cellen te reduceren. Ook stimuleert het de productie van collageen en elastine, waardoor de huid voller en strakker wordt en de diepte van rimpels en fijne lijntjes vermindert.
 
Argireline® (Acetyl Hexapeptide-3)                                             
LeuphasylTM (Pentapeptide-18)                                                                                           
Vialox® (Pentapeptide-3)
Een trio van peptiden die synergetisch werken om expressielijnen op het voorhoofd en rond de ogen te verminderen door spiercontractie te reduceren. Ze bieden een veilig, niet-invasief en milder alternatief  voor Botuline Toxine. Ze dringen voldoende in de huid om zich op dezelfde chemische complexen te richten als Botuline Toxine en daardoor spieractiviteit te verzachten.
 

Dit kan ook interessant voor je zijn...


VITA-PEPTIDE C-QUENCE SERUM 1
VITA-PEPTIDE C-QUENCE SERUM 1
VITA-PEPTIDE EYE GEL
VITA-PEPTIDE EYE GEL
Focus Frown Serum
Focus Frown Serum