Stress


Wanneer je lichaam gestresseerd is, scheidt het bepaalde hormonen af, waaronder adrenaline en cortisol. Deze stresshormonen kunnen irritatie en een verlies van immuniteit van de huid veroorzaken. Het resultaat daarvan is heel gelijkaardig aan wat er gebeurt tijdens het natuurlijk verouderingsproces.
 
Wanneer de huid geïrriteerd is, kan de beschermingslaag naar de buitenwereld - ontworpen om vocht binnen en irriterende stoffen buiten te houden - aangetast worden. Wanneer de beschermingslaag beschadigd is, verdampt het vocht sneller en dringen irriterende stoffen gemakkelijker binnen. Beide veroorzaken huidschade.
 
Daarenboven wordt het vermogen om externe indringers te bestrijden en beschadigde cellen te onderdrukken vooraleer ze zich vermenigvuldigen aangetast wanneer de immuniteit van de huid daalt. Wat ook de oorzaak is, stress verkort de levensduur van onze huidcellen. Ze worden daardoor voortijdig oud en geven de huid een droge, levenloze, doffe aanblik met meer fijne lijntjes en rimpels.
 
Hoe kan je deze situatie rechtzetten?
 
In de eerste plaats moet je de elementen die voor stress in je leven zorgen, identificeren en een manier vinden om er op een positieve manier mee om te gaan. Eenvoudige veranderingen in de levensstijl, zoals regelmatig sporten, gezond eten en een goed slaappatroon, zullen helpen om te ontstressen en de hormonen in balans te brengen.
 
Op het niveau van de huid, zegt Dr Ernst Eiselen, Medisch Adviseur van Environ Skin Care, bestaat het doel erin om het celgedrag te veranderen van cellen die (omwille van de stress) focussen om te overleven naar cellen die blij zijn om te groeien. Voldoende van de cruciale molecules zoals vitamine A, C en E in de cellen houden, betekent eenvoudigweg dat de cellen beter in staat zijn om weerstand te bieden tegen de aanval van stresshormonen.
 
Het is belangrijk om de huid te zien als een integraal deel van een totaal systeem dat de nood heeft om te ontstressen. De huid zal telkens voordeel halen uit het ontstressen van het hele lichaam.
 
Ontstress je huid - Verander de routine van je huidverzorging. Als je huid onder stress staat, moet je je schoonheidsroutine veranderen om die stress te overwinnen. Om je huid energie te geven tijdens stressvolle en traumatische periodes en om haar te beschermen tegen agressoren uit de omgeving, moet je producten gebruiken die je huid een boost zullen geven en de tekenen van stress, moeheid en veroudering verlichten. Zorg ervoor dat de huidverzorgingsproducten die je gebruikt vitamine A, C en antioxidanten bevatten.
 
Ga voor gelaatsverzorging. Niks helpt zo goed tegen stress als een professionele gelaatsverzorging door een huidverzorgingsspecialist.
 
Slaap, eet, drink. Ga voor minstens 8 uur slaap per nacht om je batterijen opnieuw op te laden; Vermijd dat je maaltijden overslaat en eet elke dag een verscheidenheid van vers fruit en groenten (vooral met antioxidanten); verminder je cafeïnegebruik en drink anderhalve liter water per dag.
 
Vind de tijd. Leer prioriteiten te stellen en vergeef jezelf als je niet alles kan doen. En vind de tijd voor dagelijkse oefeningen (dat is de doeltreffendste manier om het lichaam te ontdoen van schadelijke hormonen) en ontspanning, zoals diepe ademhaling, stretching, meditatie en humor.

 

Dit kan ook interessant voor je zijn...


Colostrum Gel
Colostrum Gel
Hydrating Oil Capsules
Hydrating Oil Capsules